KINDERCOACHING

wanneer en waarom kindercoaching ?

Ikzelf zie kindercoaching als een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen vanaf zes jaar. Een kindercoach werkt oplossingsgericht en kijkt voorbij de “problemen” die jouw kind heeft. Het helpt een kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden te verkennen en te ontdekken. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van een kind gewerkt en doet het kind zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!

Kindercoaching kan helpen bij:

  • faalangst, frustratie en onzekerheid
  • verdriet en boosheid
  • omgang met andere kinderen
  • moeite met emoties herleiden en uiten
  • verwerken overlijden en scheiden
  • hooggevoeligheid
  • onrustig gedrag
  • leer- en slaapproblemen

Dit zijn allemaal problemen die een kind behoorlijk kunnen belemmeren in z’n dagelijks leven. Herken jij jouw kind niet in de kenmerken maar zit hij of zij toch niet lekker in zijn of haar vel? Ook dan kan een kindercoach in veel gevallen helpen.

WERKWIJZE:

Kindercoaching:

U kunt via het contactformulier of telefonisch contact opnemen met Mi-Kidscoaching. Indien u interesse heeft in kindercoaching kunnen we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek kijken we samen wat de hulpvraag is en of ik u hierbij kan helpen (wanneer de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt,  verwijs ik u door naar een ander soort hulpverlening).

Het kindercoaching traject bestaat uit ongeveer 6 sessies. Tijdens de sessies kan blijken dat uw kind meer sessies nodig heeft. Mocht dit het geval zijn, dan gebeurt dit altijd in overleg. De hulpvraag van de ouders kan soms afwijken van de hulpvraag van het kind. In dat geval wordt de hulpvraag aangepast, omdat wordt uitgegaan van de behoefte van het kind.

Tijdens de sessies wordt gewerkt met verschillende methodes en werkvormen zoals tekenen, rollenspel en oefeningen. Na de afgesproken sessies volgt een evaluatie met de ouders.

Mi-Kidscoaching

Adres

Kerkplein 1
Maassluis

telefoon

010-7853774

Email

kidscoachingmi@gmail.com

Facebook

Volg ons